RAKIYA BUZ ATILIR MI ? NASIL İÇİLİR ?

                                   RAKIYA BUZ ATILIR MI ?

Rakı , Suma (incir ve üzüm vb.meyvelerin damıtımıyla elde edilen alkoldür.)ve anason tohumu kullanılarak etil alkolle damıtma yoluyla elde edilen bir içkidir. Anason rakıyı korumak ve rengini vermek için konulur. İmalat aşamasında ki en önemli noktası şişelenmeden önce en az 1 ay özellikle bakır kavlarda dinlendirilmesidir. Hacmen alkol miktarı en az %40 olmalıdır. 




Gelelim içim aşamasına .Alkol miktarı yüksek olduğu için su eklenilerek içilecek alkol derecesine getirilir. Alkol oranı düştükçe,rengi de beyazlar .38 derecenin altına inerse rakı bembeyaz olur. 




Rakı sulandırılarak ya da sek olarak soğuk içilir. (8-10 derece ) .Ayrı bir bardakta buz konularak soğutulan su rakının üzerine soğuk olarak ilave edilir . Asla buz konulmaz !  Eğer ki buz konulursa ,aroma maddesini kristalleştirerek rakının tadını bozar. Bunlara ek bilgi olarak da rakının yanında alınan meze çok fazla tüketilen anasonun asitini alması için yenilir. Turizm kökenli biri olarak , bence bana kulak verin.😋💋

Yorumlar

Popüler Yayınlar