DAVET MASASI İÇECEKLER HANGİ BARDAKTA SUNUM YAPILIR ?
Kutlamalar,etkinlikler,özel günler hepimiz kendi zevklerimiz,olanaklarımız doğrultusunda yemek masası'nın etrafında toplanıyoruz.Peki ama davet masası hazırlığı yaparken içeceklerde doğru bardak kullanımları ,bu işin raconu nedir bir bakalım😋 ?
- Şarap bardaklarından kımızı şarap kadehi ,beyaz şaraba göre daha büyüktür.Ağızları daha geniş ve yuvarlaktır .Ayakları daha kısadır .Nedeni ise ısı derecesine göre kırmızı şarap beyaz şaraba göre daha sıcak içilir.Beyaz şarap (0-5 dercede) kırmızı şarap ise oda sıcaklığında tüketilir .Kategorize etmek gerekirse en büyüğü : su kadehi.
- Bir boy küçüğü: kırmızı şarap
- en küçüğü ise , beyaz şarap kadehidir.
Konyak bardakları ,ısıtılarak içildiği için göbekli ,kokusu gitmesin diye ağzı dar ,avuç içine alınır soğumasın diye bu yüzden sapı kısadır.
Lond drink bardakları ,karışım yapılan içeceklerde kullanılır.
Soft drink bardağı ise meyve suyu gibi karıştırılmadan içilen içecekler için
uygundur.
Soft drink bardağı ise meyve suyu gibi karıştırılmadan içilen içecekler için
uygundur.
- Şampanya bardakları kendi içlerinde flüt,kap,lale olarak ayrılırlar.İnce ,zarif ,daha dar bardaklardır.
Yorumlar
Yorum Gönder